U bent hier: Home > Guadeloupe

Grande Terre

Aan de oostkant van het eiland, genaamd de Grande-Terre, speelt het leven zich voornamelijk af. Tijdens een toer door Pointe-à-Pitre kunt u de typische architectuur goed leren kennen. De archipel is tegenwoordig beschermd grondgebied en heeft 4 natuurparken, die 300 km aan wandelpaden, watervallen, rivieren en tropische bloemen - diep verborgen in een wild florerend bos met daarin in vol ornaat de Volcan de la Soufrière - te bieden heeft. De schoonheid van deze eilanden is tevens de rijkdom van de Creoolse cultuur. Fokloristischche veelkleurige tradities, vurige carnavalsoptochten, kruidige smaken van de Caraïbische keuken en bijzondere muziek.. de archipel is een plezier voor alle zintuigen.

De stranden van Guadeloupe

Er zijn op Guadeloupe eigenlijk alleen maar mooie stranden... nu vonden we er een paar toch net even mooier dan de ander:
Plage de Gosier, tegenover het kleine eiland Gosier
Plage de la Caravelle, het strand voor de Club Med vlakbij Sainte Anne
l'Anse de la Gourde, prachtig strand maar met weinig schaduw dus parasol vereist, net als waterschoentjes vanwege koraalrif voor de kust
Plage de la Baie, bij Le Moule, publiekstrand langs de weg en ideaal voor bijvoorbeeld een pick-nick
Plage de la Grande Anse bij Deshaies, werkelijk hét mooiste strand van Guadeloupe
Plage de la Malendure, gezellig strand nabij Reserve Cousteau met donker zand en leuke bars, winkels.

De eilanden rond Guadeloupe

Rond Guadeloupe liggen diverse, kleine eilanden, die allemaal een bezoekje waard zijn. Ze zijn vanaf Guadeloupe goed bereikbaar met de boot. Vaak kan op het eiland zelf een brommer of scooter gehuurd worden voor een dag.

Marie-Galante
Het eiland Marie-Galante kreeg haar naam van de beroemde ontdekkingsreiziger Christopher Columbus. Op 3 november 1493 noemde hij Marie-Galante naar één van zijn schepen, Het eiland kent een rustig ritme (zoals de meeste eilanden in de regio), schijnt op een sombrero te lijken (wat wij er niet in hebben kunnen zien), heeft volgens de lokale bevolking de beste rum van de Caraiben en heeft nog 70 molens op het eiland van de oorspronkelijke 100. Het eiland is door de eeuwen heen Frans, Engels en Nederlands geweest en uiteindelijk nu weer Frans.
Zien & doen: strand, scooter rijden, genieten van een dagje op je 'privé'eiland en de kleine dorpjes bezoeken.

Les Saintes
Dit zijn eigenlijk een aantal kleine eilanden bij elkaar. Ze liggen ten zuiden van Basse-Terre en in totaal zijn het twee grotere en zeven kleinere eilanden. Terre-de-Haut is één van de mooiste baaien in de wereld en wordt derhalve veel bezocht. De hele archipel is nog geen 10km2 groot en vanaf Guadeloupe prima te bereiken. Het eiland laat zich het beste bezoeken met een scooter. Op Les Saintes leeft men van de visserij en toerisme.
Zien & doen: natuur, strand, scooter rijden, genieten van de lokale visvangst.

La Desirade
Ten oosten van Guadeloupe ligt La Desirade, een rechthoekig eiland van 11 bij 2 km. Het eiland is een groot kalkplateau en er heerst een tropisch klimaat. Er loopt over het hele eiland slechts één weg over de lengte van het eiland. Vanaf de hoogste berg (273 m.) heb je een fantastisch uitzicht over de omgeving en de omliggende oceaan. Ook hier heeft Columbus een stempel gedrukt op de naamgeving toen hij op 2 november 1493 - op zoek naar vers drinkwater - bij 'zijn' Desired eiland uitkwam.
Zien & doen: eenzame landschappen, duiken, leguanen, genieten van de rust.

Deshaies

Deshaies op Guadeloupe ligt in een baai op Basse Terre. Verscholen tussen twee grote landtongen die ervoor zorgen dat Deshaies een rustige ligging aan het water heeft. Langs de zee vind je diverse kleine bars en restaurantjes waar het vooral 's avonds heerlijk vertoeven is en je kunt genieten van de zonsondergang.

Deshaies is ook bekend van de TV serie 'Death in Paradise' die hier wordt opgenomen. Death in Paradise is een komische politieserie die zich afspeelt op het fictieve Caraïbische eilandje Saint-Marie. En dat is dus Guadeloupe!

Deshaies ligt bij één van de mooiste en grootste stranden van Guadeloupe: Plage de Grande Anse. Een heerlijk zandstrand met palmbomen die zorgen voor de nodige schaduw. Onder die palmbomen vinden we leuke eettentjes en bars voor lunch en diner.

Point-à-Pitre

Pointe-à-Pitre is de grootste stad op Guadeloupe en daardoor alleen al een bezoekje waard. Point à Pitre is niet een bijzonder mooie stad maar wel eentje die bij een tropisch eiland past. Druk verkeer in kleine straten, traditionele huizen en een gezellige haven met de lokale vismarkt. Point à Pitre ligt precies tussen Grande Terre en Basse Terre in en daardoor de drukste stad op het eiland. En de luchthaven ligt er vlakbij.

Sinds 2016 heeft Point à Pitre op Guadeloupe er wel een heel mooi en interessant museum bij: Mémorial ACTe, een museum dat gaat over de slavernij en het kolonialisme in het Caraibische gebied. Kortom, Point à Pitre is een leuke stad voor een dag tijdens uw vakantie op Guadeloupe. Het museum, de diverse markten, de haven en de oude binnenstad met koloniale huizen.

Hoe kom ik op Guadeloupe

Het eiland Guadeloupe is goed bereikbaar met vluchten van KLM/Air France, Air Caraïbes, Corsair en XL Airways.

Nieuw: januari t/m maart 2018
KLM/AF vliegt in de maanden januari t/m maart 2018 sneller naar Guadeloupe... De overstap wordt op 6 dagen per week nu op de luchthaven Charles de Gaulle gemaakt. Dat scheelt tijd en het scheelt een busrit om Parijs heen van Charles de Gaulle naar luchthaven Orly. Informeer bij ons naar de mogelijkheden.


KLM/Air France
Dagelijks vluchten vanaf Amsterdam Schiphol via Parijs naar Point-à-Pitre op Guadeloupe. De bustransfer van vliegveld Charles de Gaulle naar Orly in Parijs is inbegrepen bij uw ticket.

Air Caraibes, Corsair
Dagelijks vluchten vanaf Parijs Orly naar Point-à-Pitre op Guadeloupe.

XL Airways
Directe vluchten vanaf Parijs Charles de Gaulle naar Point-à-Pitre op Guadeloupe op maandag, woensdag, zaterdag en zondag. Minder vertrekmogelijkheden in de week maar voordeel dat u vanaf Charles de Gaulle vertrekt.