trpoisch frankrijk

Franse Antillen

Prachtige bestemmingen voor een huwelijksreis, een ontdekkingsreis, een natuurvakantie of zelfs een sportieve vakantie is mogelijk door de vele watersportmogelijkheden. Wandelen en fietsen over gedoofde vulkanen, langs watervallen en door regenwouden is eenvoudig door de goed bewegwijzerde routes. Duiken is vrijwel overal mogelijk door goede duikscholen en gekwalificeerde instructeurs.

Op vakantie naar de Franse Antillen
De eilanden Guadeloupe, Martinique, Saint Barthelemy en Saint Martin zijn heerlijke vakantiebestemmingen in het Caraibisch gebied en behoren tot de Antillen eilanden én Frankrijk. Het zijn Franse departementen die tegenwoordig goed bereikbaar zijn met Air France, KLM, Air Caraibes en Air Antilles. Zelfs met Arke Fly (via St. Maarten) zijn de eilanden met een binnenlandse vlucht goed bereikbaar. Naar Guadeloupe, Martinique, Saint Barthelemy en Saint Martin kunt u eigenlijk het gehele jaar goed op vakantie. Wellicht met uitzondering van september wanneer de eilandbewoners zelf een pauze nemen. In de periode augustus-september-oktober is er traditioneel wat meer kans op tropische stormen. De rest van het jaar is de temperatuur van de lucht én het water constant.
trpoisch frankrijk

Op reis naar La Nouvelle Caledonie ofwel Nieuw Caledonie

Nieuw-Caledonië (La Nouvelle Caledonie) dat eigenlijk bestaat uit de eilanden Grande Terre (grootste eiland) – dat ca. 450 km. lang is én diverse kleine Bounty-eilanden zoals het Ile des Pins en de Loyalty Islands. Een reis naar Nieuw Caledonie is meer dan een vakantie, het is een unieke en indrukwekkende reisbestemming. Bij verre vakantie naar tropische bestemmingen denk je aan zon, zee, strand, goed weer en een relaxte levenststijl. Dat vinden we allemaal op Nieuw Caledonie. Nouméa is de hoofdstad, heeft een internationale (Tontouta) en een nationale luchthaven (Magenta) en ligt in het zuiden van Grande Terre

En het voordeel van een eiland is dat er veel water, blauw water aanwezig is. Ideaal voor een vakantie voor duiken, snorkelen, surfen, windsurfen, zeilen, suppen. Nog een voordeel van Nieuw Caledonie is dat het nog niet heel erg bekend is en daarom ook een nieke bestemming is. De landschappen, de natuur, de rivieren, de flora en de fauna… één van de mooiste autoroutes langs de kust. Ontdek Nieuw Caledonie.
trpoisch frankrijk

Op zoek naar een nieuwe verrassende bestemming?

Bent u op zoek naar een verrassende, originele bestemming waar het goed weer is, de zee blauw en warm en waar u weinig Nederlanders (nog) tegenkomt, dan zijn Guadeloupe, Martinique, Saint Barthelemy en Saint Martin een aanrader.

Bon voyage!

De Franse overzeese bestemmingen, Dom Tom (Départements d'outre-mer - Territoires d'outre-mer) zijn:
In de Atlantische Oceaan: Guadeloupe, Martinique, Frans Guyana, Saint-Martin, Saint-Barthélemy en Saint-Pierre-et-Miquelon;
In de Indische Oceaan: La Réunion, Mayotte, en de TAAF-eilanden (Terres Australes et Antarctiques Françaises)
In de Stille Oceaan: Frans Polynesië, Nieuw Caledonië en Wallis en Futuna.