U bent hier: Home > Ile de la Réunion

Wanneer op reis naar Ile de la Reunion

Op Ile de la Réunion zijn er twee seizoenen te onderscheiden: 1) het warme en natte regenseizoen van december tot april en 2) het koelere en droge seizoen van eind april tot november.
Het drukke toeristenseizoen is tijdens de Franse schoolvakanties van juli tot september, van okober tot Nieuwjaar kan het ook drukker zijn en alles is rustiger in februari en maart als er meer kans is op storm
temperaturen varieren van 22°C in de winter tot 27°C in de zomer; in de bergen zakt de temperatuur naar respectievelijk 11 en 18°C.
• de drogere wintermaanden zijn favoriet bij wandelaars en sommige trails zijn praktisch onbegaanbaar in het regenseizoen; de oostkust is iets droger dan de westkust.
walvissen kijken is meestal tussen juni en oktober.

Hoe kom ik op Ile de la Réunion:

La Réunion heeft twee internationale luchthavens. De meeste vluchten uit Europa komen en gaan naar Roland Garros International Airport dat op ca. 10 km. ten oosten van St. Denis. omt u via Mauritius dan kunt u ook naar Pierrefonds Airport vliegen dat in het zuiden vlakbij St-Pierre ligt.

De meeste vluchten op Ile de la Réunion worden uitgevoerd door Air France, Air Austral en Corsair. Zij voeren vrijwel dagelijkse vluchten uit vanaf Parijs. Air Austral vliegt ook veel vanaf Antananarivo (Madagascar), Johannesburg (Zuid Afrika), Mahé (Seychellen), Mauritius, Mayotte (ook Frans) en Moroni (Komoron).

Andere airlines zijn Air Mauritius, 3 à 4 keer per dag van/naar Mauritius, Air Madagascar van/naar Antananarivo en XL Airways, met wekelijkse vluchten van/naar Marseille.