U bent hier: Home > Ile de la Réunion

Het Groene en Blauwe Réunion

Om te beginnen is er het groene Réunion met zijn oerwoud en 3 grote keteldalen zoals Mafate, dat men slechts te voet kan ontdekken. Salazie toont dan weer een sprookjesdecor met watervallen en rivieren en Cilaos openbaart een onverwacht dorp dat zich vastklampt aan de berghelling. Het blauwe Réunion vindt men in de lagunes van Saint-Gilles, Saint-Leu en Saint-Pierre, terwijl het gouden Réunion 30 km fijn zand toont langs de kust
‘onder de wind’.

Veelkleurig Réunion

Bezoek het veelkleurige Réunion van de tuinen met tropische bloemen en de creoolse woningen. Op La Réunion vindt u meer dan 70 soorten activiteiten, van - 40 m onder het zeeoppervlak tot een hoogte van meer dan 3 000 meter. Het gebergte ontdekken, te paard, met een jeep, of met de mountainbike… rondtrekken langs meer dan 1000 km bewegwijzerde paden… het majestueuze gebergte in vogelperspectief bekijken met parapente, in een helikopter of ULM… surfen op befaamde spots in Saint-Gilles, zeevissen op marlijn of tonijn… en
diepzeeduiken.

Wanneer op reis naar Ile de la Reunion

Op Ile de la Réunion zijn er twee seizoenen te onderscheiden:
1) het warme en natte regenseizoen van december tot april en
2) het koelere en droge seizoen van eind april tot november.

Het drukke toeristenseizoen is tijdens de Franse schoolvakanties van juli tot september, van oktober tot Nieuwjaar kan het ook drukker zijn en alles is rustiger in februari en maart als er meer kans is op storm. De temperaturen variëren van 22°C in de winter tot 27°C in de zomer; in de bergen zakt de temperatuur naar respectievelijk 11 en 18°C. De drogere wintermaanden zijn favoriet bij wandelaars en sommige trails zijn praktisch onbegaanbaar in het regenseizoen; de oostkust is iets droger dan de westkust.

Walvissen kijken

De bultruggen zwemmen meestal tussen juni en oktober langs de kusten van Ile de la Réunion. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat walvissen in de grote oceaan bekijken, één van de meest spectaculaire en indrukwekkende activiteiten was tijdens onze vakanties.

TV% Monde - lange maar mooie uitzending over La Réunion

Saint Denis Roland Garros

De meeste vluchten vanaf Europa komen aan op de internationale luchthaven Aéroport Roland Garros bij Saint Denis, in het noorden van het eiland La Réunion gelegen.

Hoe kom ik op Ile de la Réunion:

La Réunion heeft twee internationale luchthavens. De meeste vluchten uit Europa komen en gaan naar Roland Garros International Airport dat op ca. 10 km. ten oosten van St. Denis. Reist u via Mauritius dan kunt u ook naar Pierrefonds Airport vliegen dat in het zuiden vlakbij Saint Pierre ligt.

AIR AUSTRAL
De meeste vluchten op Ile de la Réunion worden uitgevoerd door Air France, Air Austral en Corsair. Zij voeren vrijwel dagelijkse vluchten uit vanaf Parijs. Air Austral vliegt ook veel vanaf Antananarivo (Madagascar), Johannesburg (Zuid Afrika), Mahé (Seychellen), Mauritius, Mayotte (ook Frans) en Moroni (Komoron).

KLM/Air France
...