U bent hier: Home > Frans Polynesië

Romatischer dan dit wordt het niet...

De magische en romantische sfeer van deze verre oorden maakt Polynesië bij uitstek geschikt voor een huwelijksreis. Sinds 2009 is het voor toeristen mogelijk er te trouwen. Gastvrij en authentiek “Ia Ora na", "Maeva" en "Manava": met deze drie woorden verwelkomen de Polynesiërs hun gasten. De lokale bewoners staan bekend om hun gastvrijheid en die begint al bij aankomst op het vliegveld. Daar krijgen toeristen vaak de eerste welkomstliederen al te horen, onder begeleiding van gitaren en ukelele. Door de eeuwen heen hebben volkeren uit verschillende uithoeken van de wereld zich versmolten tot een veelkleurige ‘melting pot’ met een eigenzinnige en authentieke cultuur.

Unieke natuur

De eilanden bezitten een enorme biodiversiteit en vele natuurschatten: bijna de helft van de lokale flora en fauna is inheems. Er is op veel eilanden een breed aanbod aan activiteiten, die gericht zijn op het ervaren van de fantastische natuur, van wandelen tot bergbeklimmen. Ook worden er eco-tours georganiseerd door mariene biologen. Duiken is een must. Volgens ervaren duikers is er geen ander gebied ter wereld met zoveel variatie. De zeebodem van de lagunes, rondom atollen, en in de diepzee lijkt er telkens weer anders, de koralen ongeëvenaard rijk aan kleur en inheemse (zee)diersoorten: clownvissen en murenen, roggen en dolfijnen, schildpadden en barracuda’s.. Een unieke beleving is het zwemmen met haaien. De meest spectaculaire duiklocaties bevinden zich rond de atollen van Tuamotu, in het bijzonder rond Rangiroa (maar ook Fakarava en Tikehau), ook wel gezien als het mekka voor duikers.

Wat zien en wat doen?

Tahiti, Moorea, Bora Bora, Huahine, Raiatea, Tahaa, Maupiti): voor strand, natuur, cultuur, duiken en romantiek
Tuamotueilanden (Rangiroa, Fakarava, Manihi, Tikehau): duiken, romantiek, stranden
Markiezeneilanden (Nuku Hiva, Hiva Oa): nature en cultuur
Austral-eilanden (Rurutu): duiken met walvissen, cultuur en natuur
Gambiereilanden (Mangareva): authentieke cultuur

Praktische informatie

Hoofdstad: Papeete Douane-regels: Voor burgers van de EU (en de EER), Monaco en Zwitserland geldt dat zij in bezit moeten zijn van een paspoort minimaal zes maanden geldig na thuiskomst, plus een retourticket. Visum is niet nodig. Voor alle andere landen is een visum verplicht (verkrijgbaar bij de Franse ambassade of consulaat in hun woonplaats) voorzien van de vermelding: “valable pour la Polynésie française”. Voor vluchten vanuit de Verenigde Staten, wat meestal het geval is, moet bovendien worden voldaan aan visumeisen van dat land. Sinds 12 januari 2009 is het voor reizigers die vanuit Parijs via Los Angeles naar Papeete reisen verplicht de (online) vragenlijst van de ESTA (Electronic System for Travel Authorization) in te vullen. Deze moet uiterlijk 72 uur voor vertrek worden ingevuld en verstuurd. Voor meer informatie: Office de Tourisme USA-Formalités (LINK) Tijdsverschil met West-Europa: -11 uur in de winter, -12 uur in de zomer Munteenheid: Franc pacifique français (CFP), met een vaste waarde van 1 euro = 119,33 CFP Klimaat: Tropisch Temperatuur: Gemiddeld 27 °C Bereikbaarheid Internationaal vliegveld van Tahiti Faa’a heeft verschillende wekelijkse verbindingen met Europa. Vluchten op Tahiti (Air France of Air Tahiti Nui) gaan via Los Angeles. Air New Zealand vliegt naar Los Angeles vanuit Londen of Frankfurt. Vanuit Los Angeles vliegt men dan naar Tahiti met Air Tahiti Nui. Het is ook mogelijk te reizen vanuit Auckland (Nieuw Zeeland) met Air Tahiti Nui, Air New Zealand en Qantas. Of vanuit Tokyo/Osaka (Japan) met Air Tahiti Nui.

Read more at: http://nl.france.fr/nl/overzees-frankrijk/rubric/48751/frans-polynesie