Zeilend naar de Britse Maagden Eilanden

Zeiljacht: BVI Dream – Premium
De BVI Dream route begint op Sint Maarten waar vandaan u oversteekt naar de Britse Maagdeneilanden (ofwel de BritishVirgin Islands, BVI) – ervaar een adembenemende aankomst bij Virgin Gorda, waar de beroemde Baths op u wachten. In deze zeilweek in het Caraibisch gebied zult u Horse Shoe Reef, de grotten bij Norman Island en diverse andere natuurwonderen bezoeken. Snorkel met schildpadden *) en ga vervolgens op Sint Maarten - of Saint MArtin eigenlijk - eten aan de Franse zijde van Grand-Case nadat u enkele dagen witte stranden en lieflijke dorpjes heeft ontdekt.

*) schildpadden zijn beschermd en mogen niet aangeraakt worden

Uw reisschema, dag 1 (zaterdag):

Vanaf 18.00 uur bent u van harte welkom in Marina Fort Louis, gelegen in het hart van Marigot, op slechts 15 minuten rijden van de Princess Juliana International luchthaven. Vergeet niet US dollars te wisselen of te pinnen voordat u aan boord gaat. Er zijn verschillende wisselkantoren en pinautomaten in de buurt van de haven.
Welkom cocktail, briefing en uitleg over de route en vakantie, maak het uzelf gemakkelijk in uw Premium hut.
Diner aan boord gevolgd door nachtzeilen (ongeveer 12 uur) naar de Britse Maagdeneilanden (BVI).

Dag 2 (zondag), ca. 3 uur zeilen:

Als u wakker wordt zijn de Britse Maagdeneilanden al in zicht en arriveert u op Virgin Gorda. Ontbijt en een korte zeiltocht naar een mythische plek in de BVI: de Baths, in het zuiden van Virgin Gorda. De Baths is een absolute must: een gebied vol met grote, ronde en gepolijste rotsen op een schitterend wit strand, met grotten en natuurlijke poelen die een onwerkelijk en prachtig landschap vormen. In Devil’s Bay kunt u een kleine souvenirwinkel bezoeken. Na de lunch, vertrek naar Norman Island, waar we na ongeveer 2 uur aankomen. Diner en avond aan boord, voor anker liggend in The Bight. Voor degene die zich een avondje piraat willen voelen is er Willy-T, een gerenommeerde drijvende bar.

Dag 3 ( maandag) ca. 3 uur zeilen:

Na het ontbijt volgt een korte zeiltocht naar de geweldige snorkelplek The Caves op Norman Island; en de ongelooflijke onderwaterwereld. Vervolgens zeilen we een uurtje naar Soper’s Hole marina, West End, Tortola, waar wat gewinkeld kan worden. Een WiFi hotspot is te vinden in de grote bar van de haven. Lunch aan boord, waarna gevaren wordt naar Jost Van Dyke, met haar idyllische stranden. We meren aan voor het schitterende strand van White Bay. Geniet van wateractiviteiten, zwemmen en snorkelen. In de late middag verandert het landschap om u heen en gaan we voor anker in Great Harbour bay, waar we aan boord dineren en de nacht doorbrengen. De gasten die nog zin hebben, zijn van harte welkom in Foxy’s bar op het strand.

Dag 4 (dinsdag), ca. 3 uur zeilen:

Vertrek om 08.00 uur voor een half uurtje zeilen naar Sandy Cay, een klein eiland vol met kokosnootbomen en omringd met een wit strand. Afhankelijk van de windrichting kan er ook uitgeweken worden Sandy Split: een droomeiland waar u heerlijk kunt zwemmen en genieten van het strand. Na de lunch, vertrek naar Marina Cay, een klein eilandje ten oosten van Tortola. Hier bevindt zich een winkel met een ruime keuze aan goede kwaliteit souvenirs met het merk ‘Pusser’s West Indies, British Virgin Island ‘. Diner en avond aan boord, terwijl u voor anker ligt.

Dag 5 (woensdag): snorkeldagje

Ontbijt in Marina Cay, waar snorkelliefhebbers zich kunnen uitleven bij de riffen, die een ongelooflijke verscheidenheid aan tropische vissen bieden. Eind van de ochtend vertrek naar het eiland Anegada. In tegenstelling tot de andere Maagdeneilanden is Anegada een koraal atol van 19 km lang en minder dan 5 km breed, met een maximale hoogte van 8 meter. De aankomst in Pomato Bay biedt een idyllisch landschap met een spectaculair wit zandstrand. De koraalbarrières van Horse Shoe Reef en Anegada Reef zijn zeer gevarieerd en hebben een overvloedige fauna en flora: snorkelen en zwemmen in het kristalheldere water van de lagune. Aan het einde van de dag meren we aan bij Setting Point.

Dag 6 (donderdag): snorkelen, zeilen en shoppen

Na het ontbijt is er een vroeg vertrek naar Virgin Gorda Sound, waar u de luxe marina van Bitter end kunt ontdekken. Winkelen, souvenir shops en WiFi connectie. Afhankelijk van het weer, zullen we lunchen bij Necker Island of Prickly Island. Daarna nog heerlijk snorkelen en een laatste duik in de Maagdeneilanden, voordat er koers wordt gezet naar St. Maarten, dat altijd iets langer duurt op de terugweg door de stroming.

Dag 7 (vrijdag), retour à Saint Martin

Aankomst op St. Maarten bij Grand-Case. Na het ontbijt op weg naar het ‘Natural Reserve of Tintamarre Island’. Snorkelen met schildpadden komt vrij vaak voor in de baai. Lunch aan boord, zwemmen en zonnen, voordat u eind van de dag teruggaat naar het Creoolse dorpje van Grand Case. Grand-Case is een klein dorp op het Franse deel van St. Maarten. Dankzij haar vele goede restaurants, wordt dit dorp ook wel de hoofdstad van de ‘French West Indies’ gastronomie genoemd.
Diner en avond aan boord.

Dag 8 (zaterdag), boehoe, het zit er weer op...

Na het ontbijt ontscheping om 09.00 uur in Marina Fort Louis, in het hart van Marigot. Tijd voor een paar dagen strand op Saint Martin of op doorreis naar een van de andere Tropische Franse eilanden.

Deze reis is een zgn. Cabin Charter. Wat is dat nu precies?

Deze manier van een zeiljacht huren zorgt voor de ideale zeilvakantie. Het is absoluut geschikt voor iedereen, zeker ook als u zelf niet weet hoe een jacht te besturen. Ontspan, kom volledig tot rust en ervaar het leven aan boord van een bemand luxe jacht. Elk gezinslid zal intens genieten van hun persoonlijke ervaring aan boord van één van onze Cabin Charters.

Huur een hut met uw eigen badkamer, net als op een cruiseschip. In plaats van duizend nieuwe kennissen, ontmoet u slechts een handvol nieuwe vrienden. Laat het zeilen over aan onze professionele schipper, terwijl de chef-kok de heerlijkste maaltijden bereidt van verse, lokale producten. Soms vangt onze bemanning zelfs verse tonijn of Mahi-Mahi vanaf de catamaran!

Laat de beslommeringen van alledag achter u en kies voor een meer ontspannen tempo: volg het ritme van de zee en tropische passaatwinden. De geringe diepgang van de catamarans maakt het mogelijk om te ankeren en te gaan snorkelen op de mooiste privé plekjes, waar de grote cruiseschepen alleen maar van kunnen dromen om te delen met hun passagiers.

Het schip: de Lagoon 620

Type: Catamaran
Indeling: 6 Hutten / 6 Natte cel(len)
12 passagiers

Wat is er inclusief en wat niet?

In de reissom is inbegrepen:
Wat is inbegrepen:

● Accommodatie in Premium tweepersoonshut met privé badkamer (airconditioning in gebruik van 08.00 uur tot 22.00 uur)
● Volpension (ontbijt, lunch, diner)
● Drankjes tijdens de maaltijd (tafelwijn en water), lokale aperitieven (punch, rum, fruitsappen)
● Bemanning: 2 personen (schipper, hostess/ kok)
● 2 setjes beddengoed, handdoeken en strandlakens per persoon per week
● Brandstof en water voor het jacht
● Verzekering van het jacht en de passagiers
● Watersport aan boord: snorkel-uitrusting, zee kajak

Wat is niet inbegrepen:
● Vliegtickets (wij verzorgen graag voor u een offerte op maat met vluchten van KLM/AIR FRANCE)
● Transfers luchthaven – basis – luchthaven (optioneel)
● Cash box (verplicht): ter plaatse met contant geld te voldoen *)

*) Cashbox:
Bestemd voor betalingen voor Douane belastingen, entrees Nationale Parken, toeristenbelastingen, havengelden, mogelijk bijvullen water, brandstof, verse producten en voor onvoorziene uitgaven.

  Wat kost deze mooie zeilvakantie?

  De prijs per persoon op basis van 2 personen in een hut.

  Vertrek:

  vanaf 06 jan € 1.600,00
  vanaf 21 apr € 1.455,00
  vanaf 12 mei € 1.360,00
  vanaf 23 juni € 1.040,00
  vanaf 30 juni € 1.150,00
  vanaf 07 juli € 1.360,00
  vanaf 18 aug € 1.040,00
  vanaf 27 okt € 1.150,00
  vanaf 10 nov € 1.360,00

  Beschikbaarheid en tarieven zijn altijd onder voorbehoud van eventuele tussentijdse wijzigingen. Routes kunnen wijzigen zonder voorafgaande kennisgeving, om technische redenen of vanwege weersomstandigheden.

  Wat zit er bij in en wat niet!!


  ● Accommodatie in Premium tweepersoonshut met privé badkamer (airconditioning in gebruik van 08.00 uur tot 22.00 uur)
  ● Volpension (ontbijt, lunch, diner)
  ● Drankjes tijdens de maaltijd (tafelwijn en water), lokale aperitieven (punch, rum, fruitsappen)
  ● Bemanning: 2 personen (schipper, hostess/ kok)
  ● 2 setjes beddengoed, handdoeken en strandlakens per persoon per week
  ● Brandstof en water voor het jacht
  ● Verzekering van het jacht en de passagiers
  ● Watersport aan boord: snorkel-uitrusting, zee kajak

  Wat is niet inbegrepen:
  ● Vliegtickets (wij verzorgen graag voor u een offerte op maat met vluchten van KLM/AIR FRANCE)
  ● Transfers luchthaven – basis – luchthaven (optioneel)
  ● Cash box (verplicht): ter plaatse met contant geld te voldoen *)

  *) Cashbox:
  Bestemd voor betalingen voor Douane belastingen, entrees Nationale Parken, toeristenbelastingen, havengelden, mogelijk bijvullen water, brandstof, verse producten en voor onvoorziene uitgaven.

  Annuleringsvoorwaarden

  ● + 90 dagen vóór inscheping: 25%
  ● 89 - 60 dagen vóór inscheping: 50%
  ● 59 - 30 dagen vóór inscheping: 75%
  ● 29 dagen en minder voor het inschepen: 100%

  Waarom naar Saint Martin

  Het wonderlijke eiland Sint Maarten ligt op ruim 6000 km. van Amsterdam en is het enige plekje op de wereld waar Frankrijk en Nederland direct aan elkaar grenzen. Voor ons een speciale reden om het eiland Sint Maarten in de Caraiben op te nemen in ons aanbod van Tropisch Frankrijk. Uniek is ook dat er eigenlijk geen grens is tussen het Nederlandse en het Franse deel.

  Op het Nederlandse deel is Philipsburg de hoofdstad en Marigot is dat voor het Franse deel. Aan beide zijden is de € de officiele munt maar US Dollars wordt meer gebruikt. Ook hoor je op het eiland meer Engels dan Nederlands of Frans. Het klimat op het eiland Saint Martin is mild en daardoor is Sint Maarten het gehele jaar door goed te bezoeken. De gemiddelde temperatuur is ca. 27 C.

  Het Franse deel heeft iets minder inwoners dan het Nederlandse deel en heeft meer kunnen behouden van authenticiteit. Aan de Nederlandse kant komen de grote cruise schepen aan en daar vinden we dan ook de grote hotels en de casino's. Aan de Franse kant is het wat rustiger en kleinschaliger.

  Columbus
  Columbus heeft het eiland bezocht op de dag van Saint Martin des Tours en een naam voor het eiland was toen snel gevonden.

  Zien & Doen
  Philipsburg, hoofdstad van de Nederlandse zijde uit 1733. Alle activiteiten zijn zo'n beetje terug te vinden rond de geellig drukke Frontstreet en Back Street; winkels, casino's, dagtrips... je moet het even gezien hebben. Verder zijn de moeite waard het Gerechtsgebouw, de botanische tuinen, het museum. Op Sint Maarten is hethele jaar door van alles te doen. Het is een belangrijk eiland voor veel internationale zeilwedstrijden.

  Marigot, hoofdstad van het Franse deel van Saint Martin. Bezoek de dagelijkse markt bij de haven, de Rue de la Liberté, het museum, Fort Saint Louis (niet veel van over maar het uitzicht is top), de vlinderboerderij en het tropische bos Loterie Farm.

  Stranden
  Orient Bay aan de Franse kant, prachtig maar populair strand met restaurants, winkels en een deel voor naturisten
  Little Bay in het zuiden aan de Nederlandse kant voor als je van kleinere stranden houdt die wat lastiger bereikbaar zijn
  Anse Marcel, schitterend strand met rustig blauw water en wit strand. Bereikbaar via Radisson Hotel
  Baie aux Prunes, voor de surfers, tussen Pointe du Canonnier en Falaise aux OIseaux
  Baie Rouge
  Cupecoy, voor naturisten
  Dawn Beach, voor duikers en snorkelaars
  Friar's Bay
  Ilet Pinel aan de Franse noordzijde
  Mullet Bay, mooi strand vlakbij de golfbaan

  Hoe kom ik op Saint Martin

  Het eiland Sint Maarten is tegenwoordig goed bereikbaar met vluchten van KLM/Air France, Air Caraibes en Corsair.

  KLM/Air France
  Op maandag, woensdag, zaterdag en zondag vluchten vanaf Amsterdam Schiphol rechtstreeks naar Koningin Juliana Airport op Sint Maarten. Dagelijks vluchten vanaf Parijs Charles de Gaulle rechtstreeks naar Koningin Juliana Airport op Sint Maarten.

  Air Caraibes, Corsair
  Dagelijks vluchten vanaf Parijs Orly naar Koningin Juliana Airport op Sint Maarten.

  Beoordelingen van onze klanten over Zeilend naar de Britse Maagden Eilanden