13 dagen huwelijksreis op Nieuw Caledonie

13 dagen en 12 nachten
Huwelijksreis
Grande Terre en Ile des Pins
Dagelijks vertrek, behalve op maandag
Route: Nouméa – Ile des Pins - Kné - Hienghène - Poindimié - Bourail
Uit te breiden met 4 dagen op de Loyalty Islands (Iles Loyauté) Ouvéa, Lifou of Maré.

Grande Terre, het grootste eiland van Nieuw Caledonie, én het Ile es Pins zijn een perfecte locatie om de romantiek van uw huwelijk op reis voort te zetten. Ook als u een jubileum te vieren heeft vormen deze 2 eilanden een ideale plek voor romantiek. Mooie locaties, schitterende natuur, strand, zee én overnachten in charmehotels.

Programma dag tot dag: dag 1

Dag 1: aankomst in Nouméa
Bij aankomst op de internationale luchthaven van Nouméa, Tontouta, wordt u opgewacht door de lokale host met een bloemenkrans en naar de klaarstaande transferbus gebracht. Deze brengt u naar uw hotel in Nouméa, een ritje dat ca. 45 minuten duurt.

Overnachting:
Hotel Le Meridien in Nouméa, in een suite kamer, inclusief ontbijt.

Programma dag tot dag: dag 2

Dag 2: Nouméa
Om bij te komen van uw vluchten en de jetlag (wellicht) is deze dag helemaal ter eigen besteding en invulling. Een vrije dag, zeg maar. Ontdek Nouméa, de haven, het indrukwekkende Centre Culturel, lekker lunchen, beetje winkelen wellicht. Geniet van uw eerste dag van uw huwelijksreis.

Overnachting:
Hotel Le Meridien Nouoméa, in een suite kamer inclusief ontbijt.

Programma dag tot dag: dag 3

Dag 3: Nouméa > Ile des Pins
Na het ontbijt wordt u met een transfer naar de Airport, of eigenlijk de Aérodrome, van Nouméa-Magenta gebracht. Met een binnenlandse vlucht van ca. 25 minuten bent u op Ile des Pins. Vanaf de luchthaven van Ile des Pins wordt u naar uw hotel gebracht

Overnachting:
In Hotel Le Meridien Ile des Pins, in een suite bungalow aan de lagune.

Programma dag tot dag: dag 4 t/m 6

Dag 4 t/m 6 Ile des Pins

Na het ontbijt in uw hotel staat er vandaag een excursie op het programma. Uw chauffeur haalt u op bij het hotel en maakt met u een tour over het indrukwekkende eiland Ile des Pins. U bezoekt o.a. het uitzichtpunt bij Gadji, de baai van Corbeille, VESTIGES DE BAGNE, het panorama uitzicht op Ilot Brosse, de kerk in het dorpje Vao, de baai van Saint Maurice en de baai van Pirogues. Al met al bent u ca. 1u30 onderweg zodat er voldoende tijd in de dag overblijft voor relaxen.

Overnachting:
In Hotel Le Meridien Ile des Pins, in een suite bungalow aan de lagune.

Op dag 5 maakt u, na het ontbijt in het hotel, een trip naar de Baie de Upi in een traditionele kayak, ofwel een 'pirogue'. Een werkelijk schitterende tocht, relaxed genietend van deze baai en het helderblauwe water. Na deze excursie gaat u met de transfer weer terug naar het hotel.

Overnachting:
In Hotel Le Meridien Ile des Pins, in een suite bungalow aan de lagune.

Op dag 6 is er nar het ontbijt wat tijd vrij. Vandaag reist u met een binnenlandse vlucht terug naar Nouméa. Alwaar u na aankomst terug gebracht wordt naar uw hotel.

Overnachting:
In Hotel Le Meridien Nouméa, in een suite inclusief ontbijt.

Programma dag tot dag: dag 7

Dag 7: Nouméa > Koné (265 km/2 uur)

Om 09u00 wordt uw huurauto bij het hotel afgeleverd.

Op je reis naar het noorden trek je door het 'Wilde Westen' van Nieuw Caledonie. Vlaktes, paarden, maneges. Via het dorpje La Foa, dat bekend is geworden door de 100 jaar oude ijzeren hangbrug. Volgelingen van de stijl van Gustav Eiffel hebben deze brug gebouwd. Bezoek onderweg ook het Parc des Grandes Fougeres (entree niet gratis, niet inbegrepen) waar je de diverse eco-systemen van Nieuw Caledonie kunt bekijken. In het park zijn fiets- en wandelpaden aangelegd.

Via de dorpjes Moindou, ooit centrum van de steenkool en waar de lunch aangeraden wordt in de Auberge Historique, en Fort Teremba waar in de tijden van de kolonisatie een grote gevangenis stond die nu te bezoeken is (entree niet gratis, niet inclusief). Vervolg je weg naar Koné, hoofdstad van het noorden van NIeuw Caledonie.

De route naar Bourail voert u uiteindelijk tot de mooiste stranden van Poé. Voor dat u daar bent passeert u de rustige meanderende rivier La Néra en typische landschap voor deze streek rond Bourail van weilanden die omrand zijn door bomen en aar koeien en paarden grazen. Valk voor Bourail slaat u het beste linksaf om de bezienswaardigheden bij La Roche Percée en de Bonhomme de Bourail te bezichtigen. De Bonhomme de Bourail is een monoliet met en door wind en water gevormd gezicht. En La Roche Percée biedt een mooi uitzicht op Ile Verte, de baai van Tortues en andere mooie stranden.

Overnachting:
Eén nacht in Hotel Hibiscus, op een kamer aan de tuinzijde. Inclusief een 3-gangendiner in uw hotel.
(restaurant gesloten op zondag)

Programma dag tot dag: dag 8

Koné > Hienghene (120 km/2 uur):

Na het ontbijt in uw hotel staat er vandaag een romantisch uitje op het programma: een vlucht over de Coeur de Voh met een ULM, een ultra light vliegtuigje. 's Ochtends wordt u op de Aérodrome van Koné verwacht voor een intructie van een kwartier alvorens u één voor één 45 minuten over de bekende, hartvormige verkleuring in de begroeiing gaat vliegen. Een schitterend gezicht. Naast de Coeur de Voh ziet u de lagune en de koraalriffen voor de kust.

Voor de lunch raden we u aan om naar Koné te rijden.

's Middags vervolgt u uw reis naar Hienghene en deze route voert u via de 'transversale' Koné - Tiwaka, de weg van oost naar west Caledonie, en langs de dorpen van de Kanak stammen, schitterende ver

Overnachting:
In een premium bungalow in Hotel Koulnoué Village.

Programma dag tot dag: dag 9

Hieghene > Poindimie (75 km/1u00)

Vandaag een rustiged ag om het landschap rond Hieghene te bekijken. Na het ontbijt gaat u op pad en reist over de weg van Koumac naar Pouébo steekt u Nieuw Caledonie in de breedte over. Van de west- naar de oostkust. Geniet van de uitzichten op de oceaan, de Col de Creve-Coeur, en op de langste rivier van Nieuw Caledonie, de Diahot. Vanaf de Col d'Amos heb je een mooi uitzicht op het noorden van dit eiland. Volg de Corniche Caledonienne tussen berg en oceaan via de watervallen van Colnett en Tao. Het noorden is belangrijk in de geschiedenis van Nieuw Caledonie. Het was hier dat in 1774 Captain James Cook aan land kwam. Rij verder richting Hieghene via de krijtrotsen van Lindéralique, sommige wel 60 m. hoog.

Excursies in Poindimié:
voel je Robinson op Ilet Tibarama
beklimmen van de Mont Koyaboya (te voet)
zeevissen

Overnachting:
Tropische bungalow in Hotel Tiéti Poindimié.

Programma dag tot dag: dag 10

Poindimié

Na het ontbijt in uw hotel gaat u vroeg op pad met een gids. Met de auto rijdt u met de gids naar de stam van Kokingone waar een wandeling van ca. 25 minuten volgt. Tijdens deze wandeling praat uw gids u bij over de flora en da fauna van dit gebied. U komt bij een prachtige waterval waar in het warme seizoen gezwommen kan worden.


Overnachting:
In Hotel Tiéti Poindimié in een tropische bungalow.

Programma dag tot dag: dag 11 en 12

Poindimié > Bourail (146km/2u00)

Op dag 11 verlaat je de oostkust en gaat richting Bourail via de weg van oost naar west: de transversale Houailou - Bourail. Een hele mooie route volgt eerst de kust, langs diverse dorpjes, en voert je langs rivieren alvorens omhoog te gaan naar het midden van Nieuw Caledonie waar je de bergrug - die van noord naar zuid over het hele eiland loopt - oversteekt via de Col des Roussettes. Tot je uiteindelijk in Bourail aankomt.

Overnachting:
Hotel Sheraton New Caledonia Deva Resort & Spa.

Op dag 12 heb je vrij... heerlijk een dagje rusten, niet op pad (mag wel natuurlijk) en geen excursies. Geniet van de privacy van dit resort, het grote zwembad of de Spa. Als we dan toch een excursie aanraden is het een boottrip over de lagine met een pick-nick lunch op een klein eiland.

Overnachting:
Hotel Sheraton New Caledonia Deva Resort & Spa.

Dag 13: Bourail > Tontouta (146 km./2 uur)

Op deze dag reist u na het ontbijt in uw hotel terug naar Tontouta, de internationale luchthaven van Nouméa voor uw vlucht terug naar huis of naar uw volgende bestemming.

Wat nu te doen?
Deze 13-daagse huwelijksreis zit erop. Of bijna op. Reis je terug naar Nederland of door naar Japan of Nieuw Zeeland, dan lever je de auto hier in. Blijf je nog langer in Nieuw Caledonie, dan reis je door naar de volgende bestemming.

Meer informatie, extra voordeel, inclusief en exclusief

Extra voordeel:

Hotel Le Meridien Nouméa: VIP behandeling en 25 min. massage voor 2 personen
Hotel Le Meridien Ile des Pins: verblijf 3=2
Hotel Sheraton New Caledonia Deva Resort & Spa: VIP behandeling met 10% korting op de Deep Nature Spa
(heel klassiek dient u voor deze voordelen uw trouweboekje te overleggen... mooi toch?!)

Deze reis is inclusief:

alle overnachtingen volgens dit programma
ontbijt, zoals gespecificeerd
het diner, zoals gespecificeerd
huurauto vanaf dag 7 met onbeperkte kilometers, handgeschakeld, cat. B (type Citroen C3 of gelijkwaardig)
(upgrades tegen betaling mogelijk)
transfers van Nouméa naar Ile des Pins zoals gespecificeerd
binnenlandse vluchten Nouméa Ile des Pins (20 kg. ruimbagage p.p.)
genoemde excursies (op dag 4, dag 5, dag 8 en dag 10)
(excursies zijn niet privé, het kan voorkomen dat er meerdere reizigers mee gaan op excursie)

Exclusief:

- de internationale vluchten
niet vermelde excursies
brandstof voor de huurauto en schoonmaak (vraag naar details)
toeslagen voor een eventuele late check-out
overige maaltijden
uitgaven van persoonlijke aard

Opties:
auto met chauffeur/gids op Grande Terre, op aanvraag
  Beschikbaar
   € Vol
  Aanbieding op aanvraag
  Op aanvraag
  Aanbieding

  Waarom naar Nieuw Caledonie oftewel La Nouvelle Caledonie

  Nieuw Caledonië is een zeer bijzonder stukje Frankrijk. Het Franse overzeese gebiedsdeel (Dom Tom) is één van de grotere eilanden in het Pacifische gebied en ligt ten noordoosten van Australië en ten noorden van Nieuw Zeeland.

  Nieuw-Caledonië (La Nouvelle Caledonie) dat eigenlijk bestaat uit de eilanden Grande Terre (grootste eiland) – dat ca. 450 km. lang is én diverse kleine Bounty-eilanden zoals het Ile des Pins en de Loyalty Islands. Een reis naar Nieuw Caledonie is meer dan een vakantie, het is een unieke en indrukwekkende reisbestemming. Bij verre vakantie naar tropische bestemmingen denk je aan zon, zee, strand, goed weer en een relaxte levenststijl. Dat vinden we allemaal op Nieuw Caledonie. Nouméa is de hoofdstad, heeft een internationale (Tontouta) en een nationale luchthaven (Magenta) en ligt in het zuiden van Grande Terre

  En het voordeel van een eiland is dat er veel water, blauw water aanwezig is. Ideaal voor een vakantie voor duiken, snorkelen, surfen, windsurfen, zeilen, suppen. Nog een voordeel van Nieuw Caledonie is dat het nog niet heel erg bekend is en daarom ook een nieke bestemming is. De landschappen, de natuur, de rivieren, de flora en de fauna… één van de mooiste autoroutes langs de kust. Ontdek Nieuw Caledonie.

  Hoogtepunten Nieuw Caledonië

  Talrijke stranden
  Prachtige lagunes
  Ongerepte natuur
  Savannes met Niaouli bomen
  Watervallen en rivieren
  Buitengewone flora en fauna
  Ontelbare wandelmogelijkheden en sportactiviteiten
  Exotische eilanden

  Het actuele weer in La Nouvelle Caledonie

  Beoordelingen van onze klanten over