Intro

Corsica, het Ile de Beauté

Corsica is een andere wereld. Het gevarieerde landschap is opvallend groen en het altijd omringende water azuurblauw en kristalhelder. Corsica is het eiland van de verscholen baaiktjes, van slingerende weggetjes langs de kust en in het binnenland, van lieflijke havenstadjes en eeuwenoude bergdorpjes.

Corsica is vooral het eiland van de Corsicanen die je met trots vertellen waar je heerlijk kunt lunchen, welke route je niet mag missen en je foto’s tonen van walvissen en dolfijnen die ze hebben gespot. Wij selecteerden op Corsica bijzondere vakantieadressen. Zoals een B&B in een traditioneel Corsciaans huis in de bergen, een hotel met historische allure in Ajccio, luxe villa’s en vakantiewoningen aan zee en houten strandhuisjes in de baai van Santa Giulia.

Reizen op maat

Reizen op maat
Wenst u zelf uw route en uw overnachtingsadressen te bepalen maar wel de hele reis van tevoren hebben geregeld? Kies dan voor een Auto Ontdek Vakantie. U ontvangt een routesuggestie, uw reisschema op maat, een Michelin wegenkaart én een praktische Capitool reisgids van de regio.

Tijdens uw individuele reis gaat u met eigen auto of huurauto op pad en stopt u onderweg waar en wanneer u maar wilt. Wij hebben uw bijzondere overnachtingsplekken al gereserveerd, dus alle tijd om van de omgeving te genieten. Heeft u langer de tijd? Aan het eind van de rit nog een paar dagen aan het strand of bij het zwembad bijkomen? Wij plannen op de leukste locaties graag een paar extra dagen voor u in.

Indeling reizen

Op Corsica bieden we u de volgende ‘standaard’ reizen die we met alle plezier en in overleg met u op maat kunnen maken.

1: Corsica Noord
Prima te doen als u 1 of 2 weken de tijd heeft. U ziet Ajaccio, Calvi, Ile Rousse, Saint Florent, Cap Corse en Corte.

2: Corsica Zuid
Goed te doen als u 1 of 2 weken de tijd heeft. U ziet Ajaccio, Sartène, Bonifacio, Porto-Vecchio en Corte.

3: Corsica Compleet
Heeft u langer de tijd, bijvoorbeeld 2 à 3 weken, dan kunt u met deze reis op uw gemak geheel Corsica zien. U ziet Ajaccio, Calvi, Ile Rousse, Saint Florent, Cap Corse, Bastia, Corte, Porto-Vecchio, Bonifacio, Sartène. Aanbevolen reisduur 2 a 3 weken.

4: Corsica & Sardinië
Combineer de Italiaanse en Franse cultuur en natuur op de eilanden Corsica en Sardinië.

Extra's en vervoer

Vervoer van/naar Corsica
Transavia vliegt de hele zomer op woensdag en zaterdag naar Corsica en dan door naar Sardinie. Wij reserveren graag uw vluchten met Transavia.

Extra’s:
autohuur op de eilanden op de luchthavens van Ajaccio of Olbia
indien u met eigen auto reist, reserveren we graag de ferry vanaf het vasteland van Italië of Frankrijk naar Corsica v.v.
verlenging van uw vakantie aan de mooie stranden van Corsica of op Sardinie is mogelijk
de ferry tussen Corsica en Sardinie duurt ca. 1 uur en kunnen wij voor u reserveren.

Inclusief:
overnachtingen in gereserveerde hotels
ontbijt

Exclusief:
overige maaltijden (lunch, diner)
admininstratiekosten € 30,- per boeking
calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
reis- en/of annuleringsverzekering