Nieuw: Nieuw Caledonie

De uitzendingen van BNN/VARA 3-op-reis over Nieuw Caledonie gemist? Bekijk ze hier:

Uitzending gemist? Kijk hier de 1e aflevering terug:
Deze uitzending gaat over een deel van Grande Terre, het grootste eiland van La Nouvelle Caledonie:


Uitzending gemist? Kijk hier de 2e aflevering terug:
Deze uitzending gaat over Ile des Pins, een bounty eiland ten zuiden van het grote eiland:Nieuw Caledonie of La Nouvelle Caledonie (het is tenslotte een beetje Frans)
Nieuw Caledonië is een zeer bijzonder stukje Frankrijk. Het Franse overzeese gebiedsdeel (Dom Tom) is één van de grotere eilanden in het Pacifische gebied en ligt ten noordoosten van Australië en ten noorden van Nieuw Zeeland.

Nieuw-Caledonië (La Nouvelle Caledonie) dat eigenlijk bestaat uit de eilanden Grande Terre (grootste eiland) – dat ca. 450 km. lang is én diverse kleine Bounty-eilanden zoals het Ile des Pins en de Loyalty Islands. Een reis naar Nieuw Caledonie is meer dan een vakantie, het is een unieke en indrukwekkende reisbestemming. Bij verre vakantie naar tropische bestemmingen denk je aan zon, zee, strand, goed weer en een relaxte levenststijl. Dat vinden we allemaal op Nieuw Caledonie. Nouméa is de hoofdstad, heeft een internationale (Tontouta) en een nationale luchthaven (Magenta) en ligt in het zuiden van Grande Terre


En het voordeel van een eiland is dat er veel water, blauw water aanwezig is. Ideaal voor een vakantie voor duiken, snorkelen, surfen, windsurfen, zeilen, suppen. Nog een voordeel van Nieuw Caledonie is dat het nog niet heel erg bekend is en daarom ook een nieke bestemming is. De landschappen, de natuur, de rivieren, de flora en de fauna… één van de mooiste autoroutes langs de kust. Ontdek Nieuw Caledonie.Hoogtepunten Nieuw Caledonië

Talrijke stranden
Prachtige lagunes
Ongerepte natuur
Savannes met Niaouli bomen
Watervallen en rivieren
Buitengewone flora en fauna
Ontelbare wandelmogelijkheden en sportactiviteiten
Exotische eilanden

Guadeloupe bij 3-op-reis BNN/VARA. Uitzending gemist?

In april van dit jaar is een team van 3-op-reis gaan island-hoppen in het Caraïbische gebied en gestart op Guadeloupe. In samenwerking met Langley Resort Fort Royal, het eiland Guadeloupe en Het Frankrijk Huis is Guadeloupe van alle kanten in beeld gebracht.

Wil je meer weten over Guadeloupe? Kijk dan op 2 oktober (19u55 op NPO3) naar 3 op Reis. En heb je daarna zin om zelf al die mooie tropische locaties te bezoeken tijdens jouw vakantie? Bel ons dan op +31 (0)23 551 22 91 of stuur een email aan info@frankrijkhuis.nl.

Uitzending gemist? Kijk onderstaand de aflevering online.

Het Frankrijk Huis


De reis van 3-op-reis BNN/VARA op Guadeloupe:

In de korte tijd dat het team van 3-op-reis op Guadeloupe was, hebben we ze toch een hoop leuke dingen kunnen laten zien en doen. Zo verbleven zij in de Beach Bungalows van Langley Resort Fort Royal op Basse-Terre (het regenwoud gedeelte van Guadeloupe) en gingen ze met hoge snelheid in een rib-boot naar het Réserve Jacques Cousteau om daar de onderwaterwereld te bekijken.

Het team van 3-op-reis bezicht de watervallen 'Chutes de Carbet' in het regenwoud waar prachtige wandelingen mogelijk zijn in een nationaal park. Na al dat groen van het regenwoud, werd de grootste stad van Guadeloupe - Point-à-Pitre bezocht én het andere - wat vlakkere deel - van Guadeloupe bezocht: Grande Terre. In Point-à-Pitre is veel te zien: markten, de altijd levendige haven en het in 2015 geopende slavernij museum, Mémorial Acte.

Zeer bijzonder was het bezoek aan Morne-à-l'eau met de begraafplaats waar alle (nou ja, bijna alle) graven met zwart/witte tegeltjes bedekt zijn. De Pointe des Chateaux met daar vlakbij het verse langouste restaurant van Chez Honoré maakte het bezoek aan Grande Terre compleet.

Tot slot werden de bijzonder mooie eilandjes Les Saintes bezocht. De eilanden Les Saintes liggen ten zuiden van Guadeloupe op ongeveer een uur varen. Deze eilandjes zijn leuk voor een dagje en hebben enkele zeer mooie zandstranden. Het rondrijden in een elektrische buggy over het eiland is natuurlijk een erg leuke manier om Les Saintes te bezoeken.

Reisvoorstel op maat
Heb je nu ook zin om naar Guadeloupe op vakantie te gaan? Bel ons dan op +31 (0)23 551 22 91 of stuur een email aan info@frankrijkhuis.nl voor een reisvoorstel op maat inclusief vluchten, transfers, autohuur, rondreis langs diverse locaties en verlenging met strandvakantie.

Bon voyage!